Martijn Notten salesmanager
In dienst sinds 2013

Carglass® stimuleert mij om buiten gebaande paden te denken en geeft me zowel het vertrouwen als de verantwoordelijkheid om dit te doen.

Carglass® voelt als een hechte familie. Monteurs, staf, directie, accountmanagers, iedereen is met elkaar begaan, zowel zakelijk als persoonlijk. Samen zetten we de schouders eronder, bijten we door zure appels én samen vieren we de mooie successen.

De bijzondere en positieve reacties die we van klanten krijgen na het herstellen van de ruitschade, daar vertel ik graag met trots over. Hoe lastig de klus ook was, de klant heeft er niets van gemerkt en is volledig ontzorgd. Ik vind het dan prachtig als de business partners deze klanttevredenheid zien afstralen op hun merk en het bijdraagt aan hun succes. Dat brengt Carglass® loyale business partners, omdat ze meer vertrouwen hebben in de dienstverlening. Een mooi resultaat.

Iedere business partner is uniek en dat betekent dat elke samenwerking maatwerk is. Daarbij is de markt continu in beweging. Ook dit vraagt om creativiteit, omdat het de samenwerking dynamisch maakt. Aan de andere kant is een goede coördinatie nodig. Deze combinatie tussen creativiteit en structuur past mij goed en daagt me uit.

Het salesteam van Carglass® bestaat heel bewust uit zeer verschillende collega´s met diverse achtergronden, karakters en interesses. Deze diversiteit stimuleert de gezamenlijke en persoonlijke creativiteit en voorkomt dat we vast komen zitten in denkvormen en –richtingen.

Als nieuwe collega dagen we je uit om een duidelijke visie te ontwikkelen en die gevraagd én ongevraagd te delen. Onderbouwing met kennis en cijfers is belangrijk, maar niet het doel op zich. Doordat de markt continu in beweging is, moet je daarom flexibel zijn en je niet laten afleiden van je doel. De stip op de muur telt en de route er naartoe is niet in beton gegoten.

In 2013 ben ik begonnen bij Carglass® als Key Accountmanager. De vele interne en externe trainingen en het stimuleren van kennisdeling maakten dat ik snel tot resultaten kon komen in die functie. Daarbij heb ik mijn ambitie om leiding te geven, nooit onder stoelen of banken gestoken. Medio 2015 bood Carglass® mij de mogelijkheid om daar invulling aan te geven als salesmanager. Voor mij is dit typerend voor Carglass®: dat ik al zo snel het vertrouwen kreeg om deze verantwoordelijkheid aan te gaan. Een kans die ik met beide handen heb aangenomen.

Waar ik mezelf zie over vijf jaar? Ik streef ernaar dat het salesteam dan met zoveel mogelijk business partners een gezamenlijke dienstverlening heeft ontwikkeld voor automobilisten, waardoor Carglass® een nog sterkere marktpositie heeft gekregen. Uiteindelijk kan het salesteam dit alleen bereiken met alle andere collega’s bij Carglass®.

Carglass® stimuleert mij om buiten gebaande paden te denken en geeft me zowel het vertrouwen als de verantwoordelijkheid om dit te doen. Wanneer mijn initiatief een bijdrage levert aan de organisatie, een afdeling of klant, krijg ik hier ook de credits voor. Wanneer iets niet loopt zoals gepland, krijg ik opbouwende kritiek, op een respectvolle manier. Dat is voor mij een hele prettige manier van waardering.

Mijn wens als Salesmanager? Dat ik anderen tot succes kan laten komen.